NEHA October 2022 Journal of Environmental Health

46 Volume 85 • Number 3 A D VANC EME N T O F T H E PRACTITIONER JEH QUIZ FEATURED ARTICLE QUIZ #2 1. Exposure to lead-based paint in homes constructed prior to 1978 poses multiple hazards to children, usually via a. inhalation of lead dust. b. ingestion of lead paint chips. c. all the above d. none of the above. 2. Blood lead concentrations of <10 µg/dL have been associated with behavioral issues, cognitive impairment, and neurological damage. a. True. b. False. 3. In 2021, the Centers for Disease Control and Prevention updated its blood lead reference value to __ for children. a. 2 µg/dL b. 3.5 µg/dL c. 5 µg/dL d. 10 µg/dL 4. In the U.S., asthma is recognized as the most common chronic illness among children, affecting __ in 15 individuals. a. 1 b. 2 c. 3 d. 4 5. Approximately __ of Las Vegas households faced housing issues including substandard housing conditions, overcrowding, and housing cost burden in 2015. a. 10% b. 20% c. 30% d. 40% 6. Through the Las Vegas Lead Hazard Control and Healthy Homes Program (Las Vegas LHCHHP), a total of __ lead inspection and risk assessments and __ subsequent healthy homes visual assessments were completed through March 2020. a. 52; 59 b. 59; 62 c. 62; 52 d. 62; 59 7. Of the primary participants included in the Las Vegas LHCHHP, __ selfidentified as female. a. 39.5% b. 51.2% c. 76.7% d. 83.7% 8. Properties included in the Las Vegas LHCHHP were primarily a. owner-occupied. b. renter-occupied. 9. In the 43 homes that were assessed, __ lead dust hazards were more common than __ lead dust hazards. a. windowsill; floor b. floor; windowsill c. exterior; interior d. interior; exterior 10. Nearly __ of participant homes had ≥1 lead-based paint hazard on a wall, ceiling, or floor component. a. 53% b. 63% c. 73% d. 83% 11. The highest single hazard count was for structural issues in a. bathrooms. b. bedrooms. c. kitchens. d. exteriors. 12. A unique strength of the Las Vegas LHCHHP was its ability to not only identify lead-based paint and other healthy homes hazards but also coordinate remediation. a. True. b. False.  Quiz effective date: October 1, 2022 | Quiz deadline: January 1, 2023 Lead-Based Paint and Other In-Home Health Hazards in Las Vegas, Nevada: Findings of the Las Vegas Lead Hazard Control and Healthy Homes Program 1. b 2. d 3. a 4. d 5. a 6. e 7. d 8. b 9. c 10. b 11. a 12. c JEHQuiz #6 Answers May 2022 Available to those with an active National Environmental Health Association (NEHA) membership, the JEH Quiz is offered six times per calendar year and is an easily accessible way to earn continuing education (CE) contact hours toward maintaining a NEHA credential. Each quiz is worth 1.0 CE. Completing quizzes is now based on the honor system and should be self-reported by the credential holder. Quizzes published only during your current credential cycle are eligible for CE credit. Please keep a copy of each completed quiz for your records. CE credit will post to your account within three business days. Paper or electronic quiz submissions will no longer be collected by NEHA staff. INSTRUCTIONS TO SELF-REPORT A JEH QUIZ FOR CE CREDIT 1. Read the featured article and select the correct answer to each JEH Quiz question. 2. Log in to your MyNEHA account at https://neha.users.membersuite.com/ home. 3. Click on Credentials located at the top of the page. 4. Select Report CEs from the drop-down menu. 5. Enter the date you finished the quiz in the Date Attended field. 6. Enter 1.0 in the Length of Course in Hours field. 7. In the Description field, enter the activity as “JEH Quiz #, Month Year” (e.g., JEH Quiz 2, October 2022). 8. Click the Create button.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU5MTM=